Odense under besættelsen – forskning og erindring

Onsdag 17/11/2021

Temaaften om Odense under besættelsen hos Netværk for Nazisme- og Holocauststudier. Tidligere stadsarkivar Jørgen Thomsen, manden der fik Historiens Hus op at stå som et aktivt byhistorisk centrum, vil fortælle om Odenses dramatiske historie under den tyske besættelse og de mange initiativer, der har været for at sikre, at denne del af historien blev og vedblev at være en aktiv del af byens og befolkningens kollektive erindring. Johnny Wøllekær, der nu leder huset, vil fortælle om de aktuelle aktiviteter og visionerne for fremtidens formidling af besættelsestidshistorien. Denne vil bl.a. knytte sig til de ’Snublesten’, der i august blev nedsat for ti Odense-borgere, som omkom som følge af tysk forfølgelse, og dem, der nedsættes i 2022. Tre medlemmer fra aktivgruppen SNUBLESTEN FYN vil fortælle om sagen, der truede med at skandalisere Odense i verdens øjne, men endte med, at kommunen tog de små mindebrosten til sig. En aften i lokalhistoriens tegn.

Onsdag d. 17. november kl. 18:00 i auditorium U45 på Syddansk Universitet. Arrangementet er gratis, men tilmelding skal ske pr. mail til therkel@hist.sdu.dk senest d. 15. november.